Участь викладачів кафедри фінансового менеджменту у IX Всеукраїнському Форумі Місцевого Самоврядування

23.09.2022 | 12:52

22 вересня 2022 року викладачі кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка доц. Дубик В.Я., доц. Західна О.Р., доц. Петик Л.О. та проф. Шушкова Ю.В. взяли участь у IX Всеукраїнському Форумі Місцевого Самоврядування.

Учасниками події були голови територіальних громад України та працівники органів місцевого самоврядування, представники Кабінету Міністрів України, народні депутати України, керівники міжнародних організацій, дипломатичних установ та громадського сектору.

Організатори та партнери форуму: City Institute/Інститут міста, Львівська міська рада, Hanns Seidel Stiftung Ukraine, Львівське РВ Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні – Київ, Рада Європи: децентралізація і місцеве самоврядування, Децентралізація, SKL International.

Форум місцевого самоврядування у Львові є платформою для обміну досвідом, обговорення та аналізу актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування.

Стартував IX Всеукраїнський Форум Місцевого Самоврядування з панельної дискусії про стратегію та повноваження міст під час війни.

Народні депутати, профільні міністри, міські голови, голови обласних рад та начальники обласних військових адміністрацій спільно обговорювали довгострокові перспективи міст, сіл України в умовах воєнного стану, компетенції сільських, селищних, міських голів, їхні повноваження в прийнятті рішень.

Спікерами  першої  панелі “Стратегія та повноваження міст під час війни” були:

Руслан СТЕФАНЧУК – Голова Верховної Ради України

Олексій ЧЕРНИШОВ – Міністра розвитку громад та територій України online

Кирило ТИМОШЕНКО – Заступник Керівника Офісу Президента України

Віталій БЕЗГІН – народний депутат України ІХ скликання, Голова підкомітету Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Сергій СУХОМЛИН – Житомирський міський голова

Олександр СЄНКЕВИЧ – Миколаївський міський голова

Максим КОЗИЦЬКИЙ – голова Львівської військової обласної державної адміністрації

Андрій САДОВИЙ – Львівський міський голова

Дискусійну панель “Як міста допомагають українцям в умовах війни” модерував Маркіян ДАЦИШИН – консультант Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Не менш цікавою була і друга панельна дискусія: “Фінансування та економічний розвиток громад в умовах війни”, спікерами якої були:

Галина ВАСИЛЬЧЕНКО – народний депутат України ІХ скликання, член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики

Павло БАКУНЕЦЬ – народний депутат України ІХ скликання, член Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування

Сергій МOРГУНОВ – Вінницький міський голова

Роман КЛІЧУК – Чернівецький міський голова

Тарас САВЧЕНКО – заступник голова Сумської військової адміністрації

Олександр СЛОБОЖАН – виконавчий директор Асоціації міст України

Андрій МОСКАЛЕНКО – Перший заступник Львівського міського голови

Під час Форуму відбулася публічна дискусія з Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим на тему: «Війна як стрес-тест для місцевого самоврядування».

Велике зацікавлення слухачів викликала також презентація від Наталії Алюшиної – голови НАДС Національного агенства України з питань державної служби про майбутні зміни в Законі України “Про службу в органах місцевого самоврядування”.

Загалом, на панельних дискусіях форуму говорили про стратегію та повноваження міст під час війни, фінансування та економічний розвиток громад, про енергетичну безпеку, про майбутні зміни в ЗУ “Про службу в органах місцевого самоврядування”. Також йшла мова про те, як міста допомагають українцям в умовах війни.

Форум залишається незмінною платформою для комунікації та співпраці голів ОТГ, депутатів усіх рівнів, представників МС, міністерств та організацій.