Участь викладачів кафедри економіки та публічного управління у семінарі-дискусії «ІНТЕГРАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ У ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦИФРОВІ ІННОВАЦІЙНІ МЕРЕЖІ»

21.02.2022 | 00:42

18 лютого 2022 р. викладачі кафедри економіки та публічного управління (завідувач кафедри д.е.н., доцент Галина Капленко, к.е.н., доцент Василь Зеленко) взяли участь в онлайн семінарі-дискусії «ІНТЕГРАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ У ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦИФРОВІ ІННОВАЦІЙНІ МЕРЕЖІ». Захід проводився в рамках проєкту EU4USOCIETY, підтримки програми «Прямуємо разом», Міжнародного фонду відродження та ГО «Агенція європейських інновацій». Основним доповідачем та модератором виступив Іван Кульчицький – керівник НКП ІКТ програми Горизонт 2020.

Було обговорено, що таке європейські інноваційні мережі та які виклики та можливості вони породжують для українських організацій. Також було детально розглянуто основні інформаційні та організаційні портали програм ЄС, у яких можуть брати участь українські ЗВО, зокрема. Вказано на переваги інноваційних підходів щодо нарощування потенціалу у системі вищої освіти.

Особливої уваги було приділено аналізу діяльності Міністерства освіти і науки України щодо науково-дослідницького співробітництва закладів вищої освіти із бізнесом, основні інструменти якого поділяються на: фінансові, цифрові та інформаційно-комунікаційні. Було продемонстровано конкретні приклади такої співпраці.

В загальному, захід супроводжувався запитаннями та коментарями учасників, оскільки університети України повинні постійно проводити ряд інноваційних змін у відповідності до викликів епохи цифрової трансформації держави.