Участь викладача кафедри обліку, аналізу і контролю д.е.н. Людмили Петришин у роботі другого Міжнародного наукового форуму «Адаптивні процеси в освіті”

15.02.2023 | 19:35

7-8 лютого 2023 року доцент кафедри обліку, аналізу і контролю д.е.н. Людмила Петришин прийняла участь у роботі другого Міжнародного наукового форуму «Адаптивні процеси в освіті”, організатором якого є ГО «Школа адаптивного управління соціально-педагогічними системами», яка функціонує при Українській інженерно-педагогічній академії, м. Харків та ряд інших вітчизняних установ-організаторів з Києва, Харкова, Бердянська і закордонних – з Польщі, Словаччини, Португалії.


Участь у Форумі відбувалася в online в режимі реального часу на платформі Zoom. Основні напрями роботи форуму були представлені 8 науковими панелями:
1. Адаптивні процеси в освіті в умовах невизначеності.
2. Адаптація діяльності педагогічних і науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти в мінливих умовах сьогодення.
3. Адаптивне управління процесом формування професійних компетентностей у майбутніх фахівців галузі освіти.
4. Адаптивний менеджмент в освіті.
5. Адаптивні процеси інформаційно-аналітичного забезпечення цифрової трансформації освіти і педагогіки.
6. Організація науково-дослідної діяльності на адаптивних засадах.
7. Адаптивні процеси в освітній діяльності вітчизняних і зарубіжних вишів в умовах євроінтеграції .
8. Адаптивна модель професійного розвитку керівних кадрів освіти, педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти.

Крім оnline-презентації наукових панелей програмний регламент заходу включав: оffline-обговорення виступів і проблематики наукових панелей (поради, побажання, пропозиції, рекомендації, представлення ідей тощо) в науково-просвітницькому середовищі Форуму, оnline-дискурс: доповіді наукової школи «Адаптивні процеси в освіти», позиціювання роботи Форуму на сайтах установ-організаторів, наукову толоку «Калейдоскоп вражень» в online–режимі, узагальнення і систематизацію рекомендацій учасників та узгодження підсумків Форуму.
За результатами проведеного заходу планується випуск е-збірника матеріалів тез доповідей Форуму. Кожен учасник форуму отримав насолоду від спілкування з однодумцями, чимало нових ідей щодо розробки та використання сучасних освітніх технологій у закладах освіти та іменний сертифікат.