Участь в обговоренні онлайн-презентації «Дослідження теоретичних та прикладних аспектів для створення регіональної багатоцільової групи ініціативи прозорості видобувної промисловості».

25.11.2021 | 04:32

24 листопада  з 14-00 до 15-30 у рамках «Дослідження теоретичних та прикладних аспектів для створення регіональної багатоцільової групи ініціативи прозорості видобувної промисловості», що проводиться за фінансової підтримки Німецького Товариство Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ (Проєкт «Ефективне управління державними фінансами ІІІ») відбулась онлайн-презентація «Дослідження теоретичних та прикладних аспектів для створення регіональної багатоцільової групи ініціативи прозорості видобувної промисловості».

Головний доповідач Орест Микита висвітлив:

Міжнародний досвід створення та функціонування регіональних партнерств за активною участю громадянського суспільства для запобігання нафтовим забрудненням. Необхідність створення груп із забезпечення прозорості соціально-інфраструктурних проектів. Розкрив потребу проведення стейкхолдер-аналізу. Відзначив, що одним з аспектів цього процесу є створення карти стейкхолдерів, за наступною схемою:

1) ідентифікація – окреслення актуальних груп стейкхолдерів, організацій, активістів;

2) аналіз – дослідження інтересів, поглядів і діяльності;

3) візуалізація – візуальна ілюстрація стейкхолдерів і їхнього зв’язку з істотними питаннями та цілями впровадження ІПВГ;

4) пріоритетизація – вибір ключових стейкхолдерів, які найкраще відповідали б істотним питанням, визначеним на попередньому етапі.

Було виділено основні етапи проведення оцінки важливості проекту, показано існуюче нормативно-правове забезпечення діяльності та наголошено на значенні посилення участі громадськості у процесі прийняття рішень щодо проведення робіт на територіях, де здійснюється техногенна діяльність. Підкреслене значення ЗМІ у висвітленні гострих проблем.

У дискусії щодо необхідності залучення прогресивної молоді, у т.ч. студентської, до процесу обговорення регіональних проблем взяли учать представники кафедри д.е.н., доцент Г.В. Капленко, к.держ.упр., с.н.с. І. М. Куліш.