ПРОВЕДЕННЯ ВИХОВНОЇ ГОДИНИ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОП “ОБЛІК, АНАЛІЗ ТА ФІНАНСОВІ РОЗСЛІДУВАННЯ” НА ТЕМУ «ВИШИВАНКА – ТВІЙ ГЕНЕТИЧНИЙ КОД»

16.05.2024 | 21:12

Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу.

16 травня 2024 року студенти групи УФО-21с разом з порадником Лободою Н.О. провели виховний захід на тему: “ВИШИВАНКА – ТВІЙ ГЕНЕТИЧНИЙ КОД” присвячений Дню вишиванки.

Здобувачі вищої освіти підготували та продемонстрували презентацію, в якій ознайомили з історією виникнення свята.  День вишиванки – свято, присвячене збереженню традицій українського національного одягу. Для українців вишиванка – справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять. Вишиванка є символом національної ідентичності, культурної спадщини та зв’язку поколінь. Кожен регіон України має свої особливості вишивки, що відображає місцеві традиції, орнаменти та колірну гаму. Вишиванка також вважається оберегом, що захищає людину від зла та приносить удачу.

День вишиванки в Україні 2024 року – це чудова нагода згадати про своє коріння, вшанувати українські традиції та показати свою любов до рідної культури.