УЧАСТЬ У ЗВІТНІЙ НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ УНІВЕРСИТЕТУ ЗА 2020 РІК ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

06.02.2021 | 00:09

4-5 лютого 2021 р. на кафедрі фінансового менеджменту відбулися секційні засідання у рамках проведення традиційної звітної конференції у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Засідання відбувалися у форматі відеоконференцій. Із доповідями виступили працівники кафедри та аспіранти, презентуючи свої наукові здобутки за підсумками 2020 року.

Зважаючи на виклики сьогодення, у своїй науково-дослідній роботі науково-педагогічні працівники кафедри керуються такими пріоритетами як:

– організація досліджень з питань європейської інтеграції, реалізація міжнародних і регіональних проектів:

ПРОЕКТ ЖАНА МОНЕ «РЕВІТАЛІЗАЦІЯ МІСТ – ДОСВІД ЄС ДЛЯ УКРАЇНИ» (EUREVIT)

– забезпечення якості та інноваційної складової наукових досліджень, виконання держбюджетних науково-дослідних робіт:

НАУКОВІ ТЕМИ ТА ВПРОВАДЖЕНІ РОЗРОБКИ НАУКОВОГО ХАРАКТЕРУ

 – публікація результатів наукових досліджень у вітчизняних та міжнародних фахових виданнях; підготовка навчальних посібників з дисциплін, які закріплені за кафедрою; участь в організації та проведенні наукових конференцій, у тому числі із міжнародною участю, завдяки співпраці із провідними закладами вищої освіти України:

ВИДАННЯ КАФЕДРИ ТА НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ  ПРАЦІВНИКІВ

– проведення та участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях для здобувачів вищої освіти, публікування результатів таких досліджень:

НАУКОВО-ПОШУКОВА РОБОТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ

– активне залучення та стимулювання припливу творчої молоді в науку та освіту:

НАУКОВІ ГУРТКИ КАФЕДРИ

– організація науково-практичних семінарів, круглих столів, тренінгів для творчої молоді:

СЕМІНАРИ

Тематика наукових досліджень професорсько-викладацького складу та аспірантів кафедри пов’язана із вирішенням актуальних проблем митної та податкової справи, страхування, розвитку банківської справи та реформування державних і місцевих фінансів.

Новими для нас стали напрямки досліджень у сфері діяльності суб’єктів підприємництва в умовах пандемії COVID-19 та пристосування до ринкових умов ведення бізнесу, зокрема удосконалення підходів до комплайенсу фінансових установ. Серед започаткованих – напрями щодо ревіталізації українських міст; реіндустріалізація національної економіки; розвиток unit-linked страхування; оцінка впливу глобалізаційних процесів на національну економіку України.

Із результатами науково-дослідної роботи кафедри фінансового менеджменту у 2020 році можна ознайомитися тут: ЗВІТ ПРО ПІДСУМКИ НАУКОВОЇ РОБОТИ КАФЕДРИ