Участь студентів у вебінарі від провідних практиків-аналітиків цілей сталого розвитку

01.04.2021 | 18:38

1 квітня 2021 р. д.е.н., доцент Ірина Шевчук та студенти групи УФЕ-31с освітньої програми «Інформаційні технології в бізнесі» прийняли участь у вебінарі «Погляд у майбутнє: вимірювання та перспективи перегляду показників ЦСР» за участі експертів з України, Молдови та міжнародних організацій.

Захід організовано ВООЗ в Україні спільно з Державною службою статистики України та Вокс Україна.

На вебінарі експерти-аналітики

  • Арман Бідарбахтня, Голова відділу статистичних даних, Управління статистики, Економічна і соціальна комісія ООН для Азії і Тихого океану;
  • Марчела Тіпдеа, Голова департаменту аналізу політик, моніторингу та оцінки, Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального захисту Республіки Молдова;
  • Ярослав Шургот, Аналітик Вокс Україна

поділилися думками і досвідом щодо формування доказового підґрунтя для розбудови ефективних та успішних політик у сфері забезпечення досягнення Цілей сталого розвитку, ухвалених на період від 2015 до 2030 року (17 Глобальних цілей, яким відповідають 169 завдань). Адже, наявність якісних відкритих даних, зібраних у процесі моніторингу Цілей сталого розвитку, забезпечує підзвітність у відносинах між урядами та громадянами, а також дозволяє аналізувати досягнутий країною про(ре)грес та ухвалювати усвідомленні рішення задля розвитку.

Зазначимо, що Україна вимірює прогрес у досягненні ЦСР за 183 показниками. 22 з них повністю відповідають глобальним, 72 – близькі до глобальних, решта показників є національними, які більш релевантно відображають кроки, необхідні Україні для того, щоб покінчити з бідністю, захистити планету та забезпечити мир і процвітання.

Матеріали вебінару й дискусій є корисними для освітнього процесу, зокрема, навчальної дисципліни «Прогнозування соціально-економічних процесів».