Участь у вебінарі «Профілактика професійного вигорання педагогічного працівника»

22.03.2021 | 18:38

22.03.2021 р. к.е.н., доц. кафедри фінансового менеджменту Татарин Н.Б.  прийняла участь у вебінарі «Профілактика професійного вигорання педагогічного працівника».

В рамках даного заходу заслухали кандидата педагогічних наук, доцента кафедри соціальної педагогіки та спеціальної освіти Запорізького національного університету Лещенко О.Г., яка розповіла про сутність професійного вигорання педагогічних працівників, основні фактори, що призводять до його виникнення, ознаки та симптоми синдрому професійного вигорання, діагностику та профілактику професійного вигорання.

Метою даного вебінару було ознайомлення зі способами профілактики професійного вигорання педагогічного працівника, що є дуже важливим в сучасних умовах карантину.

Під час вебінару розглянуто, що таке «професійне вигорання», фактори, які сприяють виникненню синдрому «вигорання», чому професія педагога є важливою в умовах сьогодення.

В результаті прослуханого вебінару  стало зрозуміло, що під емоційною виснаженістю розуміється відчуття спустошеності і втоми, викликане власною роботою, а симптомами «синдрому вигорання» є психофізичні, соціально-психологічні та поведінкові симптоми, яких потрібно уникати будь-яким способом.