Участь у практичному вебінарі «Agile очима ISTQB»

08.12.2021 | 18:47

07.12.2021р. викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. І.Франка Ірина Шевчук, Анна Старух та Богдан Депутат відвідали вебінар: «Agile очима ISTQB»

Спікером події була Марина Мінак-Супруненко – QA Team Lead в компанії Temabit Fozzy Group, займається тестуванням з 2015 року, набувала знання, як з офіційних джерел, спільнот, центрів навчання, так і з практики та має відповідні сертифікації ISTQB.

Продовж вебінару говорили про таке:

▪Які необхідні навички Agile-тестеру для продуктивної роботи в команді та в середовищі Agile.

▪Що пропонує ISTQB для Agile Tester

▪Короткий аналіз доступних сертифікацій по гілці Agile від Foundation до Advanced рівнів.

▪Різниця роботи тестувальника в Agile-проєкті та традиційному Waterfall-проєкту.

▪Цінності та принципи роботи в Agile Software Development та ролі і місце тестувальника в цих процесах.

Особливо корисною є ця інформація, щоб донести здобувачам вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» освітньої програми «Інформаційні технології в бізнесі» про важливість роботи в команді та тестування програмної розробки на всіх етапах її життєвого циклу. Крім того, матеріал вебінару буде використано для удосконалення викладачами їхніх навчальних курсів, зокрема: «Алгоритмізація та програмування», «Об’єктно-орієнтоване програмування», Web-дизайн та web-програмування», «Методологія тестування програмного забезпечення», «Технології проектування та адміністрування БД і СД».

Було інформативно та практично. Чекаємо наступної зустрічі!