Участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «SCIENTIFIC PROGRESS: INNOVATIONS, ACHIEVEMENTS AND PROSPECTS»

10.11.2022 | 12:57

В період з 6 по 8 листопада 2022 року в рамках вивчення дисципліни “Економіка та фінанси суб’єктів підприємництва” доцент кафедри фінансового менеджменту к.е.н. Клепанчук О.Ю. разом із студентами 2-го курсу групи УФП 23 Стрільчук Олесею  та Рахвал Іриною прийняли участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «SCIENTIFIC PROGRESS: INNOVATIONS, ACHIEVEMENTS AND PROSPECTS», яка проводилась у місті Мюнхен, Німеччина доповіддю «Відбудова фінансово-економічної системи України в післявоєнний період».

У своєму спільному досліджені студенти разом з викладачем к.е.н. Клепанчук О.Ю. підкреслили те, що не зважаючи на ще активну фазу військових дій, вже сьогодні має формуватися стратегія повоєнного економічного розвитку України, орієнтована на її максимальну дерегуляцію та демонополізацію. Питання стратегії і тактики відбудови національної економіки, її модернізації – це питання майбутнього України – сильної європейської країни з потужною промисловістю.

В дослідженні автори дійшли висновку, що структурні реформи не варто відкладати, але їх слід проводити із достатнім рівнем видатків на фінансування реструктуризованих секторів економіки. Пріоритетом має бути збереження або перепрофілювання робочих місць, а не їх стихійне вивільнення на розсуд ринкових сил. Відновлення або створення нового виробничого потенціалу економіки, як і формування сприятливого ділового клімату, дозволять залучати інвестиції та підтримувати економічне зростання в майбутньому в умовах скорочення офіційної міжнародної допомоги.

За результатами участі у II Міжнародній науково-практичній конференції учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.