Участь у форумі «Соціальні послуги підтримки для людей з інвалідністю та людей старшого віку в громадах Львівщини»

09.04.2023 | 19:29

30 березня 2023 року доцент кафедри економіки та публічного управління Василь Зеленко взяв участь у форумі: «Соціальні послуги підтримки для людей з інвалідністю та людей старшого віку в громадах Львівщини».

Основною метою заходу було формування організаційно-управлінського алгоритму у побудові партнерства між органами державної влади (Кабінет Міністрів, Львівська обласна військова адміністрація), територіальними громадами, вітчизняними благодійними організаціями, представниками науково-експертного середовища, міжнародними донорськими організаціями щодо забезпечення проживання та соціальної допомоги для осіб вказаної категорії.

Модераторкою та організаторкою заходу була радниця начальника Львівської ОВА, а також голова робочої групи консультативно-координаційних центрів при районних військових адміністраціях Львівщини Галина Бордун.

Із вступним словом виступив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, який вказав на актуальність вищевказаних проблем, а також розповів про те, що від початку війни, завдяки спільним зусиллям влади, громадян, волонтерів, благодійних організацій , міжнародних партнерів Львівщина ефективно впоралась із напливом громадян з інших областей. Наступним завданням є втілити в життя пілотний проєкт соціальних послуг підтримки найбільш вразливих категорій населення.

Цікавим для учасників був виступ віце-прем’єр міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук щодо Стратегії державної політики з внутрішнього переміщення до 2025 року.

 Свою доповідь представила Оксана Збіднєва – виконавчий директор ГО «Безбар’єрність», керівник програмного офісу «Всеукраїнська програма ментального здоров’я за ініціативи Олени Зеленської».

Про виклики соціальної політики розповів Роман Андерс – т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА.

Корисною стала панельна дискусія «Співпраця з партнерами, залучення соціально-відповідального бізнесу: можливості, виклики, очікувані результати.

У підсумку форуму було виокремлено важливі проблеми, основні точки дотику між партнерами, перспективи подальшої співпраці у вирішенні спільних завдань щодо подолання важливих соціальних проблему регіону.

Питання та проблеми, що висвітлювались на даному форумі стануть корисним кейсом для обговорення зі студентами проблем реалізації публічної політики на національному, регіональному та місцевому рівнях, зокрема – із активним залученням до цих процесів інших сторін соціального діалогу та міжнародних партнерів.

Із програмою заходу можна ознайомитись тут