Участь у Форумі «Формування нових кваліфікацій у громадах в умовах децентралізації»

07.10.2021 | 18:33

07 жовтня 2021 року  відбувся Форум «Формування нових кваліфікацій у громадах в умовах децентралізації», організований Національним агентством кваліфікацій та Київською обласною радою. Реформи місцевого самоврядування та процеси децентралізації висувають нові вимоги до професійного рівня з новими кваліфікаціями працівників органів місцевого самоврядування. Мета Форуму – пошук шляхів забезпечення громад фахівцями із найбільш затребуваними кваліфікаціями.

Не залишилась осторонь цієї події і кафедра фінансового менеджменту ЛНУ імені Івана Франка (завідувач кафедри проф. Ситник Н.С., проф. Ватаманюк-Зелінська У.З. та доц. Західна О.Р.), адже управління державними фінансовими ресурсами це фінансова основа існування держави та місцевого самоврядування, а  підготовка фахівців, які мають глибокі теоретичні та практичні знання у сфері публічних фінансів на загальнодержавному та місцевих рівнях дає можливість вирішувати прикладні задачі у сфері управління фінансами  публічного сектора. Особлива увага спікерів, під час зустрічі, була направлена на підготовку кваліфікованих фахівців з підвищеним рівнем цифрових знань та навичок, які створюватимуть інноваційні сервіси в громадах.

У Форумі брали участь представники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України, НАДС, Міністерства розвитку громад та територій України, Державної служби України з питань праці, Державної служби зайнятості, Національного інституту стратегічних досліджень та органів місцевого самоврядування Київської області.