Участь у 9-тій щорічній онлайн конференції аналітичних центрів

08.12.2021 | 05:41

7-го грудня 2021 року проходила 9-та онлайн конференція аналітичних центрів «Чи потрібна владі незалежна policy-аналітика?».

Конференція відбувалася в межах «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», яку МФ «Відродження» виконує у партнерстві із «Ініціативою відкритого суспільства для Європи» (OSIFE) та за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Обговорювали наступні питання:

Якісна публічна політика: чим важливі незалежні аналітичні центри. Чи потрібна владі незалежна  аналітика? На основі якої аналітики топ- чиновники приймають рішення? Чи затребувана аналітика державних дослідницьких центрів? Які причини зменшення запиту на незалежну аналітику? Довіра до досліджень в контексті кризи довіри в українському суспільстві. Причини кризи довіри до державних лідерів та інституцій, експертів, даних. Які шляхи побудови довіри? «Третя місія» університетів: що необхідно для її успішної реалізації? Бюджетні й донорські ресурси, міжнародні партнерства, аналітичні центри в університетах – що ще? Чи готові українські університети формувати експертизу з важливих суспільних питань та готувати якісні дослідження? Якісна публічна політика і робота незалежних аналітичних центрів. Роль якісної експертизи. Що потрібно зробити, щоб світ зрозумів сучасну ситуацію в Україні (на кордоні Україна – Російська Федерація). Яка мотивація гравців, їх ролі, сценарії поведінки. Важливість аналітичних даних у розробленні стратегій розвитку громад.

Особливо корисною є ця інформація, щоб донести здобувачам вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» про важливість аналітичних даних у майбутній професійній діяльності. Інформацію спікерів доцент Галина Капленко буде використовувати в навчальній дисципліні «Статистика».