Участь у 14-му конгресі Української Асоціації Європейських Студій 2021 «Зелений курс ЄС та його вплив на європеїзацію України»

09.11.2021 | 01:13

28 жовтня 2021 р. доц. Зеленко В.А. брав участь у 14-му конгресі Української Асоціації Європейських Студій 2021 «Зелений курс ЄС та його вплив на європеїзацію України».

В межах заходу жваву дискусію спровокувало обговорення доповідей Ґіорґіоса Дімітракополоса (колишній депутата Європейського Парламенту і  віце-Президент Європейського Парламенту).  Як зазначив Ґіорґіос Дімітракополос «Зелений курс ЄС: новий орієнтир чи нове яблуко розбрату в європейській політиці?». Ґрегорі Тсуріс (член Делегаціії ЄС в Україні) доповідав про «Зелений курс ЄС: виклики для України». Окрім цього, Петро Крайнік, НЕО+ Ukraine, поділився досвідом про особливості реалізації проєктів Жана Моне в Україні в рамках діяльності національного офісу ЕРАЗМУС+. Цікавими були доповіді інших учасники Конгресу.

Даний досвід є корисним для подальшої роботи кафедри економіки та публічного управління, оскільки одними із постійних векторів її роботи передбачено викладання та дослідження проблем у сфері європейської інтеграції та сталого розвитку загалом.