Участь студентів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» в інтерактивному освітньому заході з питань децентралізації та місцевого самоврядування

30.09.2021 | 15:32

З метою набуття нових практичних навиків у сфері публічного управління студентка другого курсу групи УФП-21с ОПП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» Марія Кормило стала однією із 30-ти учасників освітнього інтерактивного заходу «Супергерої для громади» на тему децентралізації та місцевого самоврядування. Захід проводився у форматі дводенного інтенсиву, на якому розглядали найбільш актуальні питання майбутніх управлінців, а саме щодо основних викликів реформи місцевого самоврядування. Фахівці-практики з питань децентралізації та місцевого самоврядування висвітлили особливості створення об’єднаних територіальних громад. «Якими якостями повинна володіти молодь для ефективного діалогу з місцевою владою?» – на це та інші запитання допомагали знайти відповідь ментори та провідні експерти з питань місцевого самоврядування, реформи децентралізації та молодіжної політики, а саме:

  • Олександр Слобожан – виконавчий директор Асоціації міст України, який розповів про основні аспекти реформи децентралізації та місцеве самоврядування.
  • Сергій Замідра – заступник голови Всеукраїнської асоціації громад, який провів лекцію щодо «антигероїв» децентралізації та виклики, що постають перед територіальною громадою.
  • Андрій Шекета – депутат Закарпатської обласної ради, який розповів про основні аспекти роботи депутатів місцевих рад.
  • Ростислав Тістик – народний депутат України, який розповів про роботу народного депутата, можливості для територіальних громад та про взаємодію з громадами задля розвитку та вирішення проблем.
  • Олег Вольський – мер Жовкви, який розповів про, те як став наймолодшим мером України, про громадську та політичну діяльність, власний шлях становлення, про виклики та перемоги на посаді мера Жовкви та надав рекомендації для молоді.
  • Захарій Ткачук – голова ради правління ГО «Молодіжна Платформа», який розповів про молодіжну політику та про створення та діяльність Молодіжних центрів.

Також Марія Кормило взяла участь у симуляційній грі «Децентрадізація. Нова ера», у якій впроваджувала практичні поради спікерів. За результатами дводенного інтенсиву Марія Кормило отримала сертифікат.