Студентське підприємництво: шлях до бізнес-успіху

22.03.2021 | 19:16

22 березня в рамках вивчення дисципліни «Створення власного бізнесу» під керівництвом доцента кафедри фінансового менеджменту Сич Ольги Анатоліївни відбувся захід «Студентське підприємництво». Перед слухачами курсу виступили студенти групи УФФ-43 – Вероніка Євтушок та Михайло Гошовський  з презентацією успішних бізнес-проектів, які вони зараз реалізовують. Так студенти мали змогу довідатись від своїх старших колег з «перших вуст» про пошук бізнес-ідеї, роль досвіду та навчання, подолання труднощів та невдач, важливість команди та віри в себе на шляху до бізнес-успіху.

Вероніка Євтушок познайомила присутніх з бізнес-кейсом «Організація весілля», розповіла про перші кроки в цьому бізнесі, наголосила на важливості реклами, просуванні в соцмережах, відвідуванні тематичних ярмарків та виставок для успіху у цій сфері. Жваве обговорення викликали правові та податкові аспекти започаткування бізнесу, учасники відмітили мотиваційний виступ Вероніки та відзначили, що у такому бізнесі важливу роль відіграє креативний підхід та творче мислення.

Михайло Гошовський представив компанію «БАЕМ» – онлайн доставку біо та органічних продуктів, розповів історію започаткування бізнесу, яскраво описав виклики, з якими стикається молодіжне підприємництво,  дав поради початківцям. Зокрема, наголосив на важливості стратегічного бачення у поєднанні з короткостроковим плануванням, рекомендував приділяти увагу бюджетуванню, обліку та аналізу витрат бізнесу, поділився секретам формування міцної команди. Студенти відзначили детальну розповідь Михайла і вдячні за побажання досягнути нових висот в бізнесі.

Такі зустрічі сприяють обміну досвідом, набуттю практичних навичок як для гостей, так і слухачів курсу «Створення власного бізнесу».