Участь доцентки кафедри фінансового менеджменту Ольги Сич в інтенсиві HIVE Startap School

08.10.2023 | 14:53
26-28 вересня відбувся трьохденний інтенсив HIVE Startap School – це проєкт, який реалізували Львівський національний університет імені Івана Франка, Буковинський державний медичний університет, НТУ “Дніпровська політехніка”, а також партнери Ukrainian Startup Fund, Sigma Software Group, Sigma Software Labs. Загалом ідею було впроваджено в рамках міжнародного проєкту “HEI Innovation for Knowledge Intensive Entrepreneurship”, до котрого Львівський університет долучився у березні 2023 року, й метою якого є розвивати стартап-культуру серед студентства.
В межах HIVE Startap School учасники мали змогу почути про нові можливості у сфері інновацій та підприємництва, а також побачити наживо практичні кейси роботи бізнесів і побувати на цікавій екскурсії в офісі компанії Sigma Software.
Це була чудова можливість для молоді дізнатись більше про підприємництво та усвідомити, що створити щось унікальне й отримати на це фінансування – цілком реально.
Спікером першого дня заходу виступила Ольга Сич – доцентка кафедри фінансового менеджменту. Лекція стосувалась інфраструктури розвитку бізнесу та познайомила слухачів з сучасною екосистемою підтримки підприємництва в Україні. Учасники школи довідались багато цікавого про державні платформи Дія. Бізнес, Платформу ефективного регулювання, Фонд розвитку підприємств, Національну платформу малого та середнього бізнесу та інші. Увагу слухачів привернули можливості пільгового кредитування та грантового фінансування бізнесу за підтримки національних фондів та міжнародних фінансових організацій. На завершення учасники школи взяли участь у інтерактивному опитуванні, та відзначили роль різноманітних інституцій у підтримці підприємництва в Україні. Серед учасників заходу, що долучались оф-лайн та онлайн на платформі Teams були здобувачі бакалаврського рівня освіти ОПП «Фінансовий менеджмент» та ОПП «Фінанси, митна та податкова справа». Такі інтенсиви дозволяють студентській молоді набувати нові знання, формувати підприємницькі навички та сміливо реалізовувати інноваційні ідеї шляхом створення стартапів та започаткування власного бізнесу.
Варто зазначити, що на кафедрі фінансового менеджменту викладається ряд загальноуніверситетських дисциплін вільного вибору, що формують у майбутніх фахівців підприємницькі навички. Зокрема, незмінним успіхом серед студентів Львівського національного університету вже сьомий рік поспіль користується дисципліна «Створення власного бізнесу», розроблена доценткою Дарією Попович. Поглиблюють навички ведення бізнесу дисципліна «Основи ведення власного та сімейного бюджету», розроблена доценткою Оксаною Західною, «Криптовалюти та віртуальні біржі» (авторка курсу доцентка Любов Петик) та «Управління фінансами малого бізнесу» (авторка курсу – доцентка Ірина Ясіновська).