Тісний контакт з роботодавцями – запорука майбутнього успішного працевлаштування випускника

18.05.2021 | 14:34

Ключовим моментом співпраці кафедри фінансового менеджменту із роботодавцями є поступове знайомство студентів з професійним світом. Адже з одного боку така співпраця дає можливість встановити тісний взаємообмін інформацією та ідеями щодо удосконалення навчального процесу, а з іншого – допомогти студентам з пошуком першого робочого місця.

Однією із найбільш професійно орієнтованих установ для випускників освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» є  Державна податкова служба України.

Так, 18 травня відбулась зустріч студентів освітньої програми “Фінанси, митна та податкова справа” із Гарасим’як Оленою Богданівноюначальником управління податкового аудиту ДПС у Львівській області. Учасниками зустрічі стали понад 50 студентів освітнього ступеня бакалавра та магістра, а також завідувач кафедри фінансового менеджменту проф. Ситник Н.С. та доценти Західна О.Р., Попович Д.В., Сич О.А.

Під час виступу спікер торкнулась важливих питань реформування податкової служби, основ законодавчого регулювання діяльності працівників податкових органів та актуальних змін податкового законодавства.

Зацікавленість студентської аудиторії викликала розповідь про новостворений відділ трансфертного ціноутворення, а також особливості податкового аудиту підприємств та підрозділів, створених за участю нерезидентів.

Зокрема, пані Олена внесла пропозиції щодо удосконалення освітнього процесу і наголосила на важливості знань з основ бухгалтерського обліку, правильного здійснення та відображення валютних операцій, змін податкового законодавства в цілому та необхідності постійного навчання та розвитку фахівця у сфері оподаткування і висловила думку, що для випускника розпочати кар’єрний і професійний ріст з державної служби – це найкращий життєвий досвід.

Студенти задавали питання щодо можливості стажування та працевлаштування в органах ДПС, на що отримали вичерпні відповіді про прозорість усіх процедур та деталі конкурсу на заміщення вакантних посад у податкових органах.

Під час зустрічі було окреслено коло актуальних питань у сфері спрощеної системи оподаткування, а саме особливості та обмеження застосування усіх груп ССО та наведено приклади таких платників у Львівській області.

На завершення пані Олена Гарасим’як запропонувала провести наступну зустріч зі студентами у форматі “Дня відкритих дверей”,  запросила до співпраці в межах виробничих і переддипломних практик, побажала студентам працювати над собою та вдосконалюватись для успішного кар’єрного старту, зокрема у сфері податкової роботи. “Адже фахівець, що опанував роботу податкового інспектора, буде затребуваний у багатьох сферах економічної діяльності та зможе побудувати успішну кар’єру”  – зазначила пані Олена.

Колектив кафедри фінансового менеджменту дякує Олені Богданівні за зустріч, мотивацію студентів та співпрацю у підготовці студентів освітньої програми “Фінанси, митна та податкова справа”.