Сила нескорених: від Козацтва до сьогодення

03.10.2023 | 13:43

02 жовтня 2023 р. на Факультеті управління фінансами та бізнесу відбулася презентація українського бойого мистецтва – Бойового гопака, підготовлена студентом групи УФЕ-11с Мевшою Артуром, безпосереднім учасником та тренером (рівень джура) даної організації. Виховний захід був проведений до вшанування Дня захисників та захисниць України для студентів групи УФЕ-11с, а також запрошені були завідувач та викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики.

Артур Мевша розповів одногрупникам про історію створення даного українського бойового мистецтва, розробленого на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях та власного досвіду дослідника бойових мистецтв львів’янина Володимира Пилата. Учні шкіл бойового гопака, окрім техніки двобою, вивчають українські національні традиції та обряди. Гопаківці виховуються на засадах державницького патріотизму та загальнолюдської моралі, поваги до старших та пошани до своєї історії. Бойовий Гопак пропагує серед підлітків та молоді відмову від куріння, алкоголю та наркотиків, відтягує їх від злочинного світу, сприяє швидшій та ефективній соціальній адаптації молодого покоління.

Колектив кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики дякує організатору заходу та пишається таким ціленаправленим, вольовим, соціальноактивним та патріотичним студентом.