Студентоорієнтовані підходи до оцінювання в умовах дистанційного навчання

09.12.2021 | 14:22

8 грудня 2021 р. викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка Ірина Шевчук та Оксана Васьків прийняли участь в онлайн вебінарі «Оцінювання студентів: заохотити, а не знеохотити», який є другим з серії вебінарів Британської Ради (British Council Ukraine) «Сучасні підходи до викладання».

Спікери поділилися досвідом та інструментами оцінювання студентів, які можна використати у своїй роботі. Зокрема, Кеті Райт, заступниця директора з питань інновацій, Advance HE, виступила з доповіддю на тему «Як урізноманітнити оцінювання на час пандемії… та назавжди», Ольга Яшенкова, доцентка кафедри англійської філології та міжкультурної комунікації, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, розкриваючи тему виступу «Оцінювання в дистанційному форматі: практичні лайфхаки», поділилася практичними лайфхаками – до оцінювання потрібно залучати студентів-колегіальне оцінювання, а також експериментувати разом зі студентами. Мар’ян Слабінога, доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, на зустрічі говорив про оцінювання майбутніх айтішників в дисциплінах, пов’язаних з програмуванням. Доповідач наголосив на тому, що задача університетів на сьогоднішній день при підготовці ІТ-фахівців – не дати їм застрягнути на початковому рівні і дати простір для послідовного розвитку. Також спікер окреслив ті практичні навички здобувачів, які ним допускаються до оцінювання.

Зустріч була корисною та цікавою викладачам.

Розглянуті на вебінарі інструменти оцінювання студентів в сучасних реаліях, а також практичні лайфхаки від спікерів варто взяти на озброєння щодо зацікавлення здобувачів до вивчення навчальних дисциплін та при їхньому оцінюванні.