Стажування студентів ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» в органах публічної влади

29.12.2021 | 14:40

Студенти групи УФП-21с спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» активно долучаються до програм  стажувань у органах державного управління та місцевого самоврядування задля поглиблення практичних навиків у даній сфері.

Відтак, студентка групи УФП-21с Римар Христина успішно завершила програму стажування  молоді у Львівській обласній державній адміністрації та отримала сертифікат за програмою “Реалізуй себе у владі” від голови Львівської обласної державної адміністрації п. М. Козицького, адже ЛОДА надає можливість молодим та ініціативним людям спробувати себе в сфері державної служби та в подальшому реалізовувати себе у цьому напрямку.

Також  Римар Христина стала однією із 30 успішних випускників програм стажувань Democracy Reporting International Ukraine, завданнями яких було сформувати у активних молодих людей практичні навички і знання про місцеву політику та управління, ознайомити з реалізацією реформ на місцевому рівні. Під час проходження стажування, учасники  отримали тренінгову підготовку від DRI та ознайомились із побудовою політичної системи в Україні, реалізацією реформ, сучасними трендами в політиці та діджитал-технологіях, тощо.

Задля поглиблення знань у сфері публічного управління та адміністрування студентка групи УФП-21с Кормило Марія успішно завершила курс на тему «Децентралізація в Україні – теорія та практика» від п. Ткачука А., директора з питань науки та розвитку Інституту громадянського суспільства.

Програма курсу охопила коло питань:

1.Що таке децентралізація в українському вимірі і чому вона необхідна?

  1. Місцеве самоврядування та децентралізація в Європі;

3.Конституційна основа адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування в Україні, базове законодавство та тенденції до його змін;

4.Історія реформ адміністративно – територіального устрою та становлення місцевого самоврядування в Україні. Українська реформа 2014-2016 роки;

5.Органи та посадові особи місцевого самоврядування: повноваження та способи діяльності;

6.Ресурси місцевого самоврядування. Розумне зростання, як новий тренд планування місцевого розвитку;

7.Співробітництво територіальних громад, можливості та особливості;

8.Проблеми, які виникають в ході реформи, віруси дестабілізації. Перспектива завершення реформи.

 

Вітаємо із досягненнями та бажаємо подальших звершень!