Старт Літньої школи

24.06.2021 | 12:09

22 червня на факультеті управління фінансами та бізнесу стартувала І Літня школа “Ревіталізація міст – досвід ЄС для України”, що реалізується в рамках Модуля Жана Моне програми Еразмус+ за підтримки ЄС  (Urban Revitalization – the EU experience for Ukraine 620957-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE)

Учасниками школи стали студенти різних спеціальностей Університету імені Івана Франка, інших ЗВО, викладачі та практики, що  цікавляться політикою ЄС щодо оновлення міст та їх сталого розвитку. 

Програма першого дня була насиченою. Декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин оголосив про відкриття школи та побажав учасникам здобути нові знання та компетенції у вирішенні питань сталого розвитку міст України. З вітальним словом до присутніх звернувся Григорій Мозолевич – керівник експертної групи Директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України, висловивши зацікавленість у тематиці проекту та можливості імплементації здобутих учасниками знань під час Школи в інших Євроінтеграційних проєктах та заходах. Завідувач кафедри професор Наталія Ситник розповіла про міжнародну спрямованість багатьох проєктів, що реалізуються на кафедрі фінансового менеджменту, представила команду проєкту та побажала учасникам плідних дискусій та вагомих досягнень протягом школи. 

В межах програми першого дня були прочитані лекції «Сутність політики міського розвитку в ЄС» та «Види та методи ревіталізації міст» координатором проєкту, доцентом Ольгою Сич, проведено інтерактивне опитування учасників щодо рівня задоволеністю існуючою політикою міського розвитку під час семінару «Роль європейського міста в економічному розвитку» (доцент Віра Круглякова), а  також тренінг «Інструменти ревіталізації – Аналіз проблеми» командою проєкту.