Співпраця із стейкхолдерами та роботодавцями. Участь викладачів кафедри економіки та публічного управління у Регіональному з’їзді територіальних громад Львівщини

09.04.2023 | 18:44

23.03.2023 р. декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій СТАСИШИН, завідувачка кафедри економіки та публічного управління Галина КАПЛЕНКО, професорка кафедри економіки та публічного управління Галина ВОЗНЯК прийняли участь у Регіональному з’їзді територіальних громад Львівщини.

Учасниками були понад пів сотні очільників територіальних громад, а начальник Львівської ОВА Максим Козицький, його перший заступник Андрій Годик, заступник начальника ОВА Юрій Бучко та представники структурних підрозділів адміністрації, а також представники територіальних громад Львівщини.

Захід проводили, щоб налагодити ефективну комунікацію між головами територіальних громад та спільно обговорити важливі для громад питання.

Захід модерував голова Львівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації об‘єднаних територіальних громад «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Василь Коваль.

Минулий рік для кожного був дуже складним. Попри це, Львівщина показала, що ми — єдині. Адже ворога можна перемогти тільки разом. Упродовж року в держави та її громад  з’явилося багато нових викликів, які стосуються мобілізації, логістики, прихистку ВПО, водночассьогодні тривають й інші процеси — ремонти доріг, відкриття соціальних закладів тощо. Тому потрібно навчитись розставляти нові пріоритети, не забуваючи про старі, працювати в своїх громадах. Прозорість, відсутність корупції, чесність взаємин, спілкування і розуміння — це ті постулати, які не змінюються від обставин.

Серед головних завдань які перед собою ставлять очільники громад Львівщини це підтримка бізнесу та більше робочих місць з гідною зарплатою, більше послуг у ЦНАПах у громадах області, покращення якості надання медичних послуг та умов для навчання, розвиток науки й техніки, позашкілля, спорту, патріотичне виховання дітей і молоді.

Це була чудова можливість обговорити підготовку молодої генерації посадових осіб для органів місцевого самоврядування за освітніми програмами кафедри економіки та публічного управління спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, напрями співпраці з Університетом та освітні програми кафедри.

«Ми зможемо досягти успіху у напряму підготовки затребуваних фахівців лише якщо будемо діяти згуртовано – Університет спільно з стейкхолдерами та потенційними роботодавцями. Нам важливо, щоб освітній процес за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» формувався та розвивався відповідно до європейських стандартів, тому важлива думка наших стейкхолдерів. Адже членство України в ЄС – це лише питання часу. Маємо бути готовими. – зазначив декан факультету Андрій СТАСИШИН.