Робота підсекції обліку, аналізу і контролю секції управління фінансами та бізнесу звітної наукової конференції ЛНУ імені Івана Франка

10.02.2023 | 13:55

8 лютого 2023 року відбулося засідання підсекції обліку, аналізу і контролю секції управління фінансами та бізнесу звітної наукової конференції  ЛНУ імені Івана Франка.

У роботі підсекції взяли участь всі науковці кафедри. Заслухано 9 доповідей на сучасну, актуальну тематику.

У своїй доповіді професор Романів Є.М. відмітив, що для швидкого виявлення економічних правопорушень необхідно досконало використати такі поняття як аналіз і контроль всіх планово-економічних показників, їх взаємозв’язок та теоретичну і практичну доцільність  за певні періоди часу.

Значна роль у цьому питанні відводиться чіткому чинному законодавству і відповідним нормативно-правовим нормам та роз’ясненням щодо їх використання у практичній діяльності.

Викладачі кафедри наголосили щодо нових викликів у сучасній економіці України, які  вимагають впровадження рішень у найкоротші терміни, оскільки військова загроза не дає часу на роздуми. У суспільстві та її економіці інформація має особливе значення. На основі інформації, що розглядається як різновид ресурсу, приймаються господарські рішення, що забезпечують прогрес економіки.

Зараз дуже змінилися завдання контролюючих органів у порівнянні в мирним часом. Крім своїх  основних завдань вони повинні: ідентифікувати тих  клієнтів, які фізично знаходяться в росії та Білорусі; знаходити суб’єктів, які підпадають під санкції; визначати ті підприємства, що пов’язані  з відомими  особами або організаціями на предмет прихованого зв’язку з білоруськими чи російськими фізичними та юридичними особами.

Після доповідей відбулося обговорення  питань, що були порушені у виступах.