Робота наукового студентського гуртка «УПРАВЛІНЕЦЬ» за результатами участі у IX Всеукраїнському Форумі Місцевого Самоврядування

05.10.2022 | 10:46

22 вересня у Львові успішно відбувся IX Всеукраїнський Форум Місцевого Самоврядування! Викладачі та студенти освітніх програм (Спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування) кафедри економіки та публічного управління   мали можливість відвідати Форум у дистанційному форматі.

Це подія набула абсолютно знакового характеру для українських громад. Внаслідок пленарної дискусії на тему «Стратегія та повноваження міст під час війни» було обговорено низку актуальних сучасних питань: перспективи урбанізаційного відновлення та розвитку в період війни, проблематика фінансового забезпечення об’єднаних територіальних громад, заходи боротьби у разі енергетичної небезпеки, момент деокупаційної діяльності…

У ролі спікерів заходу виступили голови місцевого самоврядування, керівники центральних органів влади, очільники міст та області, народні депутати, експерти, представники міністерств.

Визначною для студентів кафедри економіки та публічного управління стала нагода відвідання форуму та колективного опрацювання його підсумків, яке відбувалося в два етапи роботи наукового студентського гуртка «Управлінець» кафедри економіки та публічного управління  23 та 26 вересня.

Робота першого етапу охоплювала потужний брейнштормінг та ефективне обговорення набутих після оказії знань між учасниками гуртка. У ході насиченого діалогу здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти найбільш ґрунтовно та вмотивовано свою точку зору щодо результатів участі у форуму виразили Юсковець Ірина, Байдалка Соломія, Рахвал Ірина, Верзун Ірина, Буняк Назарій, Хайнас Катерина та Сабадаш Ірина. Такий формат диференційованої бесіди дав змогу чіткіше відобразити бачення теперішнього становища українських населених пунктів з боку перспективного молодого покоління і виділити конкретні недоліки в їхньому регулюванні, що потребують першочергового вирішення.

Як найбільш активні учасники наукового гуртка «Управлінець» студенти: Сабадаш І., Буняк Н., Рахвал І., Цвек А., Юсковець І., Поліщак Р. зібрались також у другому етапі винесення висновків форуму, аби, зі сторони заступників з науки кожного курсу, поділитись  роботою в органах місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад у більш вузькому аспекті, а саме їх населених пунктів.

Заходи подібного формату дають змогу більш впевнено рухатись до майбутнього, оминаючи помилки та страхи минулого.

Дякуємо нашим студентам за продуктивну працю та непохитно разом рухаємося до перемоги!