Психологічні умови успішної адаптації першокурсника до навчання у закладі вищої освіти

21.09.2021 | 11:25

20 вересня 2021 року працівники Психологічної служби ЛНУ імені Івана Франка Світлана Незабитовська та Анастасія Скаковська провели для студентів академічних груп освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» УФФ-11с (порадник – доцент кафедри фінансового менеджменту Круглякова В.В) та Уфф-12с (порадник – доцент кафедри фінансового менеджменту Петик Л.О.) тренінг, присвячений психологічним умовам успішної адаптації першокурсника до навчання у закладі вищої освіти.

Етап вступу до закладу вищої освіти вважається одним з найбільш важких періодів у житті першокурсників, тому проблема їхньої адаптації до нових умов життя є надзвичайно актуальною.

Під час проведення тренінгу студенти, насамперед, мали можливість ознайомитись із діяльністю психологічної служби Львівського національного університету імені Івана Франка, обговорили багато цікавих питань щодо командоутворення, самооцінки, впевненості, уміння самопрезентації, покращення взаємостосунків у академічній групі, уміння розвиватися у новому середовищі. Адже успішна адаптація першокурсників до життя та навчання у закладі вищої освіти є підґрунтям подальшого розвитку кожного студента як особистості, майбутнього фахівця. Саме через успішну адаптацію і лежить шлях людини до психологічного благополуччя, до успішної самореалізації без надмірних зусиль.