Психологічна підтримка студентів під час освітнього  процесу в умовах воєнного стану

21.11.2022 | 15:17

«Психологічна підтримка студентів під час освітнього  процесу в умовах воєнного стану» – під такою назвою відбувся виховний захід за участі студентів групи УФФ-23 с та куратора групи к.е.н., доц. Сич О.А. 19 листопада на платформі Teams.

Метою  інтелектуально-духовного виховання студентської молоді є розвиток пізнавального інтересу, творчої активності, мислення, виховання потреби самостійно здобувати знання та готовність до застосувань знань, умінь на практиці. В умовах воєнного стану психоемоційний стан студентів погіршується, що негативно впливає на їхню здатність навчатись, долати життєві труднощі, боротись зі стресом. В пригоді молодій людині можуть стати ресурси психологічної підтримки в умовах війни, зокрема розроблені психологічною службою ЛНУ, а також обізнаність з практиками контролю емоційного стану. Так, студенти групи познайомились з посібником «Прості техніки самодопомоги в періоді стресу», а також обговорили причини та наслідки емоційного вигорання студента.

Студенти дискутували щодо прийомів подолання емоційного вигорання та ділились власними рецептами уникнення стресу в умовах наближення сесії. На завершення виховного заходу його учасники погодились з думкою, що важливим чинником психологічної підтримки є готовність йти на контакт, допомагати одне одному, не залишатись на одинці зі своїми проблемами, а гуртом шукати виходу зі скрутної ситуації.