Проведення виховного заходу для студентів групи УФО-41с на тему «31 річниця незалежності України»

02.10.2022 | 15:19

29 вересня 2022 р. порадник групи УФО-41с доцент кафедри обліку, аналізу і контролю Гончарук С.М. провела зі студентами виховний захід на тему «31 річниця незалежності України»

Студенти групи: Кравець Марія, Зелінський Євгеній, Хмизовець Василина підготували презентації з тематики заходу. Вони розказали, що упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. А здобувши таку омріяну свободу й державність, покоління наших сучасників змушені відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність української держави від зазіхань північного сусіда.

День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави. До своєї незалежності Україна йшла довгим шляхом.

Незалежність України є закономірним наслідком багатовікового прагнення народу. Свою незалежність Україна здобула за винятково сприятливого збігу внутрішніх та зовнішніх обставин. Адже демократизація суспільно-політичного життя дала можливість активізуватись національно-визвольному, демократичному руху, традиції якого виявилися особливо живучими.

А вже як понад останніх семи місяців українці надихають світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі. Вони рішуче та міцно протистоять повномасштабному вторгненню росії в Україну. І сьогоднішній день – це не лише вшанування минулого, але й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишається і залишатиметься суверенною та незалежною Державою.