Проведення відкритої лекції з навчальної дисципліни «Фінансовий облік ІІ» для здобувачів групи УФО-31с спеціальності «Облік і оподаткування» спеціалізації «Облік, аналіз та фінансові розслідування»

15.05.2023 | 23:13

10 травня 2023 року к.е.н., доцент кафедри обліку, аналізу і контролю Анна Шот провела відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Фінансовий облік ІІ» для здобувачів групи УФО-31с першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Облік і оподаткування» спеціалізації «Облік, аналіз та фінансові розслідування» за темою «Облік розрахунків за виплатами працівникам» (дистанційно на платформі Teams).

На лекції були присутні в.о. зав. кафедри проф. Євген Романів та професорсько-викладацький склад кафедри обліку, аналізу і контролю факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка.

Для розгляду теми було обрано актуальні питання обліку розрахунків за виплатами працівникам, оподаткування виплат, порядок проведення утримань із зарплати, особливості розрахунків з персоналом в умовах воєнного стану, відповідальність за порушення роботодавцями законодавства про працю. Теоретичні питання лекції доповнювались лектором розглядом конкретних виробничих ситуацій з обліку розрахунків підприємства з персоналом за виплатами, їх оподаткуванню тощо.

При розгляді окремих питань були залучені студенти групи, які прийняли активну участь в обговоренні, доповнювали та відповідали на запитання лектора, пропонували свої креативні варіанти рішення. В  кінці лекції для перевірки засвоєння поданого матеріалу були запропоновані тестові завдання з якими студенти успішного справились.

Відчутна атмосфера зацікавленості, активне обговорення теми студентами, слушні пропозиції учасників свідчать про актуальність теми та вдало проведену лекцію.

Дякую усім хто долучився до лекції.