Проведення для студентів освітньої програми «Облік, аналіз та фінансові розслідування» екскурсії на виробничі компанії Львова – ТзОВ Компанія ВЕЕМ-Металавтопром і ТОВ БРАШ

19.09.2023 | 21:49

19 вересня 2023 року під гаслом «Моя професія – моє майбутнє», доцентом кафедри обліку, аналізу і контролю Шевців Л.Ю. була організована екскурсія для студентів груп УФО-11с, УФО-31с, УФО-41с факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка на виробничі компанії Львова – ТзОВ Компанія ВЕЕМ-Металавтопром і ТОВ БРАШ. До екскурсії також долучилась і доцент кафедри обліку, аналізу і контролю, заступник завідувача кафедри з організаційно-виховної роботи Лобода Н.О.

Студенти освітньої програми «Облік, аналіз та фінансові розслідування» мали можливість познайомитись з діяльністю компаній під час війни, роботою відділів бухгалтерського обліку, підтримкою держави у різних напрямах діяльності, Європейського Союзу, іноземних інвесторів.

Бухгалтери компаній підтвердили студентам, що сучасний кваліфікований бухгалтер повинен знати не лише методологію бухгалтерського обліку, а й різні схеми оподаткування, методи податкового планування, цивільне та адміністративне законодавство з фінансових правопорушень, мати практичний досвід роботи бухгалтера в одній або кількох галузях (виробництво, будівництво, оптово-роздрібна торгівля, послуги, розважальний бізнес, громадське харчування, страховий бізнес та ін.), а також вміти використовувати функціональні можливості однієї або кількох спеціалізованих бухгалтерських програм.

За час екскурсії студенти ознайомилися з особливостями використання бухгалтерського програмного забезпечення BAS (Business Automation Software) і «M.E.Doc», які допомагають бухгалтерам компаній формувати проведення, складати бухгалтерські документи (видаткові, податкові накладні, рахунки та акти різного типу), звітність. Це дає можливість бухгалтерам ефективно використовувати свій робочий час, знижувати навантаження у пікові періоди здачі звітів, співпраці з банками та установами, постачальниками і замовниками.

Безпосереднє спілкування з працівниками ТзОВ Компанія ВЕЕМ-Металавтопром і ТОВ БРАШ дозволило зламати масу стереотипів, які склались у студентів про важливість роботи бухгалтера, працівників виробничої сфери і отримати безліч позитивних емоцій. Під час екскурсії студенти мали можливість задавати питання і отримати вичерпні відповіді, до чого потрібно прагнути, якими якостями має володіти фахівець обліковець-управлінець в сучасний період сталого розвитку, роботи на виробничому підприємстві з чудовим мікрокліматом, молодим дружнім колективом, здоровими амбіціями, і своєрідною організаційною культурою.