Проведення 22 травня 2023 року виховного заходу у групі УФОМ-11с присвяченого Дню вишиванки

24.05.2023 | 12:44

22 травня 2023року студенти групи УФОМ-11с разом з наставником  Людмилою Петришин провели виховний захід присвячений Дню вишиванки, одягнувши у цей день традиційну вишиту сорочку.

Здобувачі вищої освіти  продемонстрували презентації, якими ознайомили з історією виникнення свята – Дня вишиванки, крилатими висловами про вишиванку, традиціями про створення вишитого вбрання, розповіли про значення вишиванок у сучасному світі. Для закріплення знань наставник провела вікторину щодо цікавих фактів про українську вишиванку.

Також учасники згадали про ще одну знаменну дату травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який щорічно відзначається  у річницю депортації кримськотатарського народу з Криму, що відбулася 18-20 травня 1944 року. Тоді приблизно 200 тис. кримських татар депортували з рідного півострова. Депортація кримських татар є лише одним з епізодів страшних злочинів, які злочинна влада СРСР здійснила проти народів, що населяли територію сучасної України.

На онлайн-зустрічі учасники провели паралелі з нинішньою російською окупацією й такими ж, як і в минулому столітті, репресивними механізмами, які країна-агресор застосовує і сьогодні.