Просвітницький захід про уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами, як себе поводити у надзвичайних ситуаціях

24.05.2022 | 20:47

24 травня  на виконання листа МОН України від 22.04.22 №1/408-22 кафедрою економіки та публічного управління організований просвітницький захід для здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівнів освіти (Освітні програми «Публічне управління та адміністрування», «Управління персоналом в органах публічної влади та бізнес-структурах»).

На запрошення завідувача кафедри економіки та публічного управління д.е.н., доцента Галини Капленко мали нагоду послухати завідувача кафедри тактико-спеціальної підготовки Львівського державного університету внутрішніх справ підполковника Йосипіва Юрія Романовича.

Зважаючи на військовий стан в Україні ми повинні бути обізнаними, як ніколи, про уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами, як себе поводити у надзвичайних ситуаціях та як надавати першу медична допомогу у разі травмування.

Юрій Романович розповів про тенденції застосування вибухових речовин та пристроїв в Україні до 2014 року і після, «міграцію» вибухівки в мирні регіони з територій, де проходять бойові дії, саморобні вибухові пристрої та професійну вибухівку. Які вибухові пристрої використовуються у тиловій зоні, зоні, де проходили бойові дії та в районі бойових дій. Лектор розповів про ознаки розміщення вибухонебезпечних предметів. Обговорили, якими повинні бути наші дії у разі виявлення підозрілих предметів.

Висновок: наша громадянська позиція – це уважність, у разі виявлення – повідомляти правоохоронні органи.