Профорієнтаційна робота кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики з учнями-членами Львівської обласної Малої академії наук

09.05.2023 | 22:16

 

08 травня 2023 року завідувач кафедри цифрової економіки та бізнес аналітики Ірина ШЕВЧУК на факультеті управління фінансами та бізнесу провела лекцію-зустріч «Сценарії використання ChatGPT у програмуванні» із учнями відділень комп’ютерних наук та математики КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

 

Учасники зустрічі мали змогу обговорити чимало питань. Зокрема, плюси та мінуси чат-бота з великою мовною моделлю від OpenAI для розвитку сучасного суспільства. Обмінялися думками стосовно його можливостей для навчання і програмування. Експериментували із формуванням запитань до такого роду віртуального помічника. Дискутували про зникнення та появу нових професій, виникнення потрясінь на ринку праці. Також закцентували увагу на тому, чого не вміє робот.

Наприкінці зустрічі Ірина ШЕВЧУК побажала усім присутнім бути успішними, використовувати ChatGPT як нову можливість для розвитку та запросила на навчання на факультет управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. І. Франка за освітньою програмою “Інформаційні технології в бізнесі”.