Практичні кроки до опанування майбутньої професії фінансиста

15.05.2023 | 17:15

Банківські установи, зберігаючи, перерозподіляючи та примножуючи гроші, розширюють фінансові можливості людей і підприємств та створюють передумови для розширеного відтворення економіки країни. Робота у банківській сфері престижна та надзвичайно відповідальна, адже вона пов’язана не лише з фінансами, а й з довірою людей. Саме довіра є ключовою у роботі кожного банку. А будувати стабільні та взаємовигідні стосунки із клієнтами можуть лише висококваліфіковані банківські спеціалісти.
З метою ознайомлення зі специфікою роботи та перспективами працевлаштування у банківській сфері професором кафедри фінансового менеджменту Шушковою Ю.В. була організована екскурсія в одне із львівських відділень ПАТ КБ “ПриватБанк”.
12 травня 2023 р. фінансисти-першокурсники (ОП “Фінанси, митна та податкова справа”) мали змогу поспілкуватися із керівником відділення (Савчин В.) і його заступником (Бартко І.), дізнатись про специфіку роботи хед- , мідл- та фронт-офісів, можливі посади, необхідні компетентності, посадові обов’язки, перспективи кар’єрного зростання у ПриватБанку. Екскурсанти дізнались про заробітну  плату, преміювання банківських працівників, внутрішні програми навчання. Цікавою та корисною була  інформація щодо депозитних та кредитних продуктів банку.
Приємним бонусом екскурсії стала зустріч з випускницями факультету управління фінансами та бізнесу, які працюють в банку і мають вагомі здобутки в професії. Грех І. та  Войціцька М. наголосили на необхідності вивчення дисциплін “Фінанси”, “Банківська система”, “Гроші і кредит”  та подякувала викладачам за здобуті знання та навики.
Сподіваємося, що дана екскурсія підвищить зацікавленість першокурсників в освоєнні спеціальності, а вітчизняні банківські установи  у майбутньому отримають достойних фахівців.