Практичне обговорення «Розбудова сталих громад – Що для цього потрібно?» від “U-LEAD з Європою”

21.03.2024 | 15:38

У березні 2024 р., професорсько-викладацький склад кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу долучився до практичного обговорення «Розбудова сталих громад – Що для цього потрібно?»  – заходу, що був покликаний обмінюватись практичними поглядами щодо відновлення України та створення майданчику для взаємодії між Україною й Європейським Союзом для спільного проєктування стійкого і сталого майбутнього нашої держави.

Організатор заходу – “U-LEAD з Європою“- програма співпраці між Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Данією, Польщею та Словенією, українськими органами влади і місцевими громадами, що спрямована на відновлення, реформування та підсилення стійкості українського місцевого самоврядування. З вступним словом виступили О. Шуляк – голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Т. Остропольський – спеціаліст з питань децентралізації та секторальних реформ Представництва ЄС в Україні, А. Хорват – заступник директора Програми «U-LEAD з Європою».

Програма заходу охопила виступи вітчизняних та міжнародних спікерів  – фахівців з питань децентралізації, належного врядування, державної служби, місцевого самоврядування, регіонального розвитку,  містобудування  та ін. й складалась із трьох панельних дискусій:

  • Людиноцентристське планування відбудови та розвитку;
  • Створення сильних інституцій;
  • Збереження згуртованості на місцевому рівні під час війни.

Практичне обговорення стимулювало плідну дискусію та співпрацю між представниками громад, представниками українського уряду і їхніми європейськими колегами, а також громадськими діячами й лідерами думок, спрямовану на прискорення відновлення України. Захід надихнув посадових осіб, представників громадянського суспільства та приватного сектору сприймати відновлення як можливість «відбудувати краще, ніж було», розвиваючи сталу, стійку та інклюзивну Україну.