Пізнавально-оглядова екскурсія здобувачів вищої освіти ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» у внутрішньому дворику географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка

10.06.2024 | 09:30

05 червня 2024 р. здобувачі вищої освіти ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» (гр. УФЕ-31с, порадник академічної групи професор Ірина ШЕВЧУК)  мали пізнавально-оглядову екскурсію по внутрішньому дворику географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Під час екскурсії студенти побували на виставці «Дворик військової звитяги», віддали шану Героєві Небесної Сотні Ігорю Костенку та побачили пам’ятник, який можна … приміряти.

Благодійна виставка артефактів російсько-української війни «Дворик військової звитяги» (відкриття відбулося 28 травня 2024 р.). У колекції – артефакти війни, зібрані волонтерами з різних напрямків ведення бойових дій на території фронтових міст України – Херсону, Балаклії, Бахмута, Запоріжжя тощо, серед яких є багі, радянська стратегічна авіаційна крилата ракета Х-55, тубуси для снарядів, тубус від Джавеліна, частина російського БПЛА Герань-3, частина ракетного боєприпасу, гільзи від снарядів, частина ракети БМ-21 «Град» та інше.

У межах виставки організовано благодійний збір, кошти з якого будуть спрямовані на виготовлення мʼясних джерків для випускників-військових Університету.

Погруддя Героєві України, Героєві Небесної Сотні – Ігорю Костенку (встановили 20 лютого 2018 р.). Студент географічного факультету Львівського університету Ігор Костенко загинув 20 лютого 2014 р. під час протистояння в центрі Києва. Його тіло знайшли біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській. Він виступив за правду, демократію і свободу…

Ігор Костенко став першим українцем, який отримав нагороду «Вікіпедист року», що присуджується за найбільші досягнення редакторів і авторів онлайн-видання. Адже активно дописував в українську Вікіпедію, а за два з половиною роки написав понад 280 статей та зробив більше 1600 правок. Також займався популяризацією редагування української Вікіпедії у соціальних мережах через власноруч створену групу кореспондентів української Вікіпедії у Facebook.

Львів настільки неповторний і оригінальний, що тут навіть знайшлося місце такому чудернацькому пам’ятнику, як туристичний наплічник (встановили 14 травня 2012 р.). Його можна … поносити на своїх плечах! Занесли пам’ятник до Книги рекордів України як перший пам’ятник наплічнику в Україні. Наплічник – це символ прагнення до СВОБОДИ та НЕЗАЛЕЖНОСТІ.

Ми змінилися, світ змінився, і просто вдавати, що нічого не відбувається, повернути до попереднього життя — так не вийде. Перед нами стоїть величезне, надскладне завдання: переосмислити експозиції у внутрішньому дворику географічного факультету, переосмислити нашу історію та все робити для ПЕРЕМОГИ УКРАЇНИ.