ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ПУБЛІЧНОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ

15.12.2023 | 10:34

Учасники І онлайн школи “Цифрові технології в наукових дослідженнях”, серед яких були Ганна Комарницька та Олена Герасименко, завідувачка кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка та доцент цієї ж кафедри, успішно завершили програму підвищення кваліфікації. Програма, яка тривала з 1 листопада по 13 грудня 2023 року, була розроблена провідними науковцями:  Радою молодих вчених НАПН України; ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» (УкрІНТЕІ); Офісу підтримки вченого; Інституту цифровізації освіти НАПН України; Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України; Інституту соціальної та політичної психології НАПН України та освітнього хабу «Центр неперервної освіти / Lifelong Education Centre».

Під час навчання учасники ознайомилися з різноманітними цифровими інструментами та технологіями, які сприяють підвищенню ефективності наукових досліджень. Особлива увага була приділена використанню хмарних сервісів, електронних бібліотек та інших інформаційно-аналітичних систем для пошуку наукової інформації. Також були опрацьовані інструменти штучного інтелекту, які допомагають у структуруванні наукових текстів. Учасники ознайомилися з методами візуалізації та популяризації результатів досліджень за допомогою цифрових технологій.

Отримані знання та навички дозволять Ганні Комарницькій та Олені Герасименко ефективніше проводити наукові дослідження і використовувати цифрові інструменти для підвищення якості своєї роботи. Це стане корисним внеском у розвиток наукового середовища та сприятиме покращенню науково-дослідницької діяльності.