Online-зустріч з обговорення освітніх програм із здобувачами вищої освіти на кафедрі цифрової економіки та бізнес-аналітики

23.04.2021 | 10:51

22 квітня 2021 року на кафедрі цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка відбулася онлайн-зустріч із здобувачами вищої освіти щодо обговорення освітніх програм підготовки бакалаврів і магістрів з економіки за спеціалізацією «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка».

В обговоренні взяли участь гаранти освітніх програм завідувач кафедри д.е.н., доцент Шевчук І.Б. (другого (магістерського) рівня вищої освіти) та к.е.н., доцент Стадник Ю.А. (першого (бакалаврського) рівня вищої освіти), професорсько-викладацький склад кафедри к.ф.-м.н., доцент Депутат Б.Я., к.е.н. Старух А.І., к.ф.-м.н., доцент Мищишин О.Я., к.ф.-м.н., доцент Задорожна А.В., ст. викладач Васьків О.М., ст. викладач Ситник В.Ю., представники  студентського самоврядування та здобувачі вищої освіти освітньої програми «Інформаційні технології в бізнесі» (І-V курси).

Завідувач кафедри ознайомила усіх присутніх із гарантами та проєктними групами ОП, розповіла про основні положення та цілі освітніх програм двох рівнів вищої освіти, освітні компоненти, які сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей, проінформувала про особливості формування індивідуальної освітньої траєкторії студентів, зокрема здійснення вільного вибору дисциплін, повідомила про врахування наданих рекомендацій роботодавцями, випускниками та викладачами ЗВО щодо покращення даних ОП на попередніх зустрічах такого плану.

Викладачі та студенти ОП обговорили коло питань щодо внесення змін до програм в частині обов’язкових ОК та розширення вибіркових дисциплін професійного спрямування, збільшення практичної складової, актуалізації тематики дисциплін, в т. ч. вивчення нових програмних продуктів, командної роботи на практичних та лабораторних заняттях, розвитку професійних компетенцій та soft skills під час навчання, методів викладання. Також поза увагою не залишилося питання організації, позитивних і негативних очікувань від дистанційного навчання в умовах карантину, академічної доброчесності.

Крім того, усім студентам було запропоновано в онлайн форматі дати відповіді на питання стосовно їхнього бачення у переліку ОК тих дисциплін, що відіграватимуть важливу роль у формуванні їхніх фахових компетентностей, а також ставлення до командної роботи на лабораторних та практичних заняттях, навчання у змішаному форматі.

Зустріч пройшла цікаво та плідно. Обговорені під час неї пропозиції будуть використані у процесі подальшого покращення освітніх програм «Інформаційні технології в бізнесі» першого (бакалаврського) та другого (магістерського)  рівнів вищої освіти спеціальності 051 «Економіка», що дозволить наблизити їх зміст до потреб бізнесу та запитів сучасного суспільства, а здобувачам освіти – набути нових компетентностей, які визначатимуть їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Колектив кафедри завжди готовий до конструктивного діалогу зі студентами та відкритий до нових ідей. Співпраця зі студентами щодо моніторингу якості освітньої діяльності й удосконалення освітніх програм є доброю практикою, що знайде своє продовження й у 2021-2022 н.р.