Онлайн-стажування викладачів кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики протягом липня-серпня 2023 р.

02.09.2023 | 19:42

Протягом липня-серпня 2023 р. завідувач кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Ірина ШЕВЧУК та доцент Анна ЗАДОРОЖНА пройшли онлайн-стажування «ІТ-інструменти для викладачів» від GlobalLogic Education.

Експерти ІТ-компанії GlobalLogic поділилися із викладачами ЗВО найсучаснішими інструментами та технологіями, які допоможуть ефективніше навчати і зацікавлювати студентів на заняттях, а також будуть корисними в роботі з науковими дослідженнями.

Курс лекцій охоплював доволі широке коло дотичних до ІТ-сфери питань, як-от:

  • ІТ-тренди 2023-2024.
  • Огляд актуальних мов програмування 2023.
  • Сучасні технології та інструменти онлайн-навчання.
  • Штучний інтелект.
  • Ефективна комунікація (частина І та частина ІІ).
  • ChatGPT: як використовувати для викладання.
  • Основи Project Management.
  • Кібербезпека та захист інформації.

Лектори компанії надали слухачам розуміння основних технологічних та інноваційних трендів в IT освіті, що є наслідками швидкого розвитку технологій та вимог ринку праці. Увага також була приділена таким новітнім технологіям, як штучний інтелект, його використанню у різних сферах людської діяльності.

Не менш важливою для викладачів кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики виявилися викладені під час лекції концепції та парадигми, які пов’язані з актуальними мовами програмування. Останнє дозволить викладачам кафедри визначати та розрізняти різні підходи до програмування і надалі передавати студентам розуміння, які мови програмування відповідають вимогам різних ринків та як використовувати їх для розробки різноманітних програмних продуктів.

Також матеріал навчального курсу був присвячений і таким потрібним для кожного дотичного до сфери викладання, питанням, як проблеми та виклики сучасного викладача, використання кейсового навчання, робота із засобами створення допоміжних матеріалів, способам та методам активізації навчального процесу, методам ефективного управління конфліктними ситуаціями в освітньому середовищі. Не оминули увагою лектори й такі надважливі теми, як забезпечення кібербезпеки та захисту інформації, а також основи Project Management.

 

Представлений компанією GlobalLogic курс лекцій дозволив викладачам кафедри зануритися у світ нових можливостей, випробувати інноваційні підходи до навчання та поглибити професійні знання з навчальних дисциплін, що викладаються для студентів ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка».