Обговорення освітньо-професійних програм із здобувачами вищої освіти на кафедрі фінансового менеджменту

15.04.2021 | 21:43

14 квітня 2021 року на кафедрі фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка відбулася онлайн зустріч представників  студентського самоврядування та здобувачів вищої освіти  І –V курсів.

Зустріч студентської спільноти з гарантами освітніх програм  «Фінанси, митна та податкова справа» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти є одним з елементів системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності на кафедрі фінансового менеджменту, яка передбачає залучення здобувачів вищої освіти до обговорення змісту та структури освітніх програм.

В обговоренні взяли участь гаранти освітніх програм завідувач кафедри д.е.н., професор Ситник Н.С. та к.е.н., доцент Західна О.Р., а також професорсько-викладацький склад кафедри д.е.н., професор Ватаманюк-Зелінська У.З., д.е.н., доцент Шушкова Ю.В., к.е.н., доцент Дубик В.Я.

У ході діалогу гаранти ознайомили присутніх із особливостями освітніх програм, навчальних планів, які є складовою освітніх компонентів, розглядали питання щодо відповідності змістової частини освітньої програми результатам навчання, формування компетентностей та програмних результатів навчання майбутніх фахівців, розподілу навчальних дисциплін на нормативні та дисципліни вільного вибору.

Відтак, дотримуючись принципів свободи висловлювання та конструктивної критики, учасники обговорення висловили свої враження щодо якості освітньої діяльності та внесли пропозиції з удосконалення освітніх програм.

Підсумовуючи пропозиції цільової аудиторії, можемо зазначити зацікавлення здобувачів вищої освіти у посиленні фахової підготовки, збільшенні практичної складової, розвитку професійних компетенцій та soft skills під час навчання. Зокрема, студенти поділилися своїми враженнями від навчання на освітніх програмах, окреслили позитивні та негативні сторони дистанційного навчання, наголосили на актуальності застосування сучасних комп’ютерних технологій у навчальному процесі.

Сформульовані побажання та спільне бачення стратегії удосконалення якості освітніх програм та освітньої діяльності першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти знайшли підтримку як з боку студентства, так і  збоку гарантів освітніх програм і професорсько-викладацького складу кафедри, які запевнили, що зібрані зауваження обов’язково будуть враховані  в освітніх програмах.

На завершення зустрічі гаранти подякували присутнім за конструктивне обговорення освітніх програм і запросили до подальшої співпраці щодо моніторингу якості освітньої діяльності і удосконалення освітніх програм  2021-2022 навчального року.