Неперервна професійна підготовка фахівців ОП «Інформаційні технології в бізнесі»

02.11.2023 | 13:51

Здатність безперервно вчитися – навичка майбутнього! Тож в умовах сьогодення освітній процес студентів відбувається не лише в аудиторіях та на онлайн-платформах Moodle чи Teams, але й із використанням спеціалізованого неформального навчання.

Впродовж жовтня 2023 р. студенти IV курсу ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка» проходили навчання на онлайн курсі «Створення та розвиток ІТ-продуктів» від української кофаундингової ІТ-компанії Genesis.

Курс спрямований на розвиток IT-підприємництва і сфери продуктового IT в Україні. Його було інтегровано у навчальний процес як один із розділів навчальної дисципліни «Системи прийняття рішень» у результаті успішного проходження відповідної програми підвищення кваліфікації працівників ЗВО професором Іриною ШЕВЧУК (Сертифікат №109/081-2023 про акредитацію інтегрувати курс у своєму ЗВО).

Під час навчання студенти:

1) отримали базові знання з продуктового IT, підприємництва і продакт-менеджменту;

2) набули компетенцій, необхідних для перших кроків у продуктовій IT-компанії або запуску власного продуктового IT-бізнесу, зокрема стосовно:

  • організації циклу розвитку продукту та процесів у продуктовій команді;
  • тонкощів продуктового дизайну;
  • роботи з інструментами аналізу ринку та цільової аудиторії;
  • проведення різних маркетингових активностей в продуктовому ІТ;
  • досліджень поведінки користувачів в онлайн продукті (продуктової аналітики);
  • роботи з інструментами та практиками прийняття рішень в продуктових командах.

Також для кращих студентів курсу передбачається кар’єрне менторство з представниками IT-компанії Genesis.

Курс розроблено IT-компанією Genesis, Product IT Foundation for Education та студією онлайн-освіти «EdEra» спільно з Міністерством освіти і науки України та Міністерством цифрової трансформації.

Здобувачі вищої освіти отримали сертифікати про успішне завершення онлайн курсу!

Дякуємо за надану можливість для обміну досвідом між викладачами та ІТ-бізнесом, збагачення освітнього процесу цікавим досвідом неординарних лекторів та практиків, а також для зростання особистісного потенціалу студентів ОПП «Інформаційні технології в бізнесі»!