Навчальний тренінг студентів-фінансистів у банку

22.05.2023 | 12:21

В умовах воєнного стану та турбулентності фінансових ринків банки є ключовими посередниками на ринку капіталу, що забезпечують зберігання, розподіл та перерозподіл фінансових ресурсів в національній економіці.

Управління фінансами корпорацій та індивідуальним бюджетом домогосподарства передбачає відкриття банківських рахунків, здійснення грошових переказів, обмін валют, отримання кредитів та здійснення інвестиції. Це актуалізує знання банківської справи для здобуття професійних навиків у сфері фінансового менеджменту.

Професія банкіра є шанованою у фінансовій сфері. Сучасний банкір повинен мати хорошу профільну освіту, вміти розбиратися не тільки в банківських продуктах, але і в житті, прекрасно знати психологію людей. Йому необхідно володіти конструктивним мисленням і бути консерватором водночас.

20 травня в Україні відзначаємо професійне свято – День банківських працівників. Цим святом держава, відповідно до Указу Президента України від 6 березня 2004 року № 316/04, підкреслює важливу роль банківської системи і значний внесок банківських працівників у розвиток економіки України та забезпечення її фінансової стабільності.

З метою ознайомлення з особливостями професії банкіра, навичками ведення банківського бізнесу, вивчення специфіки управління фінансами в рамках семінарського заняття на тему «Фінансовий ринок» з навчальної дисципліни  «Фінанси» доцентками кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка Татарин Наталією Богданівною та Слободою Ларисою Ярославівною було організовано навчальний тренінг у відділенні ПАТ «ПриватБанк».

19 травня 2023 року студенти першого курсу групи УФМ-11с, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Фінансовий менеджмент», у супроводі порадника – доцентки Слободи Л.Я. та викладача дисципліни «Фінанси» – доцентки Татарин  Н.Б. відвідали відділення ПАТ «Приватбанк» (м. Львів, вул. Січових Стрільців, 17).

Навчальний тренінг та екскурсію для студентів-першокурсників проводили фахівці ПАТ «ПриватБанк» – спеціаліст з обслуговування фізичних осіб Оксана Бартко та фахівець з обслуговування клієнтів Марія Войціцька. У процесі начального тренінгу студенти мали можливість дізнатися про необхідні уміння та навички професії банкіра, специфіку обслуговування клієнтів в сучасних умовах, компетенції необхідні для ефективного управління фінансами у банківській сфері та здібності долати виклики турбулентсності у роботі банку.

Фахівці ПАТ «ПриватБанк» з радістю поділилися інформацією про можливості практичного навчання через он-лайн школу банкіра, внутрішні програми фахової підготовки, стажування та можливості працевлаштування студентів у банку, бонусні програми, преміювання та політику винагород. Особливу увагу експерти приділили необхідності розвитку навиків комунікації з клієнтами, ефективного спілкування, знання основ психології та управління конфліктами.

Студенти активно задавали питання щодо кредитних та депозитних програм банку, відкриття банківських рахунків, інструментів управління власними коштами, які пропонує банк, розуміючи актуальність вивчення спеціалізованих навчальних дисциплін для здобуття вищої освіти у сфері фінансового менеджменту.

Оксана Бартко та Марія Войціцька поділилися також власним досвідом успіху в професійній кар’єрі банкіра після успішного завершення ними навчання на факультеті управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка.

Проведений навчальний тренінг дав змогу мотивувати студентів відповідально здобувати фахові знання та навички у процесі освоєння фінансових дисциплін й наголосити на престижності професії банкіра для їхнього майбутнього кар’єрного вибору. Разом з цим викладачі та студенти факультету мали можливість віддати шану працівникам банківської сфери напередодні свята – Дня банкіра – та побажати миру, міцного здоров’я, достатку та процвітання.