МОЛОДІЖНА МОДЕЛЬ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ АСАМБЛЕЇ НАТО

25.11.2022 | 10:10

19 листопада у сесійні залі Львівської обласної ради відбулася Молодіжна модель Парламентської асамблеї НАТО, в якій взяло участь 73 учасника із 9 університетів Львова та України, зокрема і Львівського національного університету імені Івана Франка.

Запрошеними гостями Молодіжної ПА НАТО були Ірина Гримак – Голова Львівської обласної ради, Ольга Стефанішина – Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Руксандра Попа – Генеральний секретар ПА НАТО, Вінета Кляйне – Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, Ганна Гопко – Голова комітету ВРУ у закордонних справах, Ярослав Гарцула – Почесний Консул Його Величності Короля Бельгії у Західному Регіоні України, Соломія Бобровська – Заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.

Протягом двох місяців учасники ПА НАТО пройшли курс із 10 лекцій від провідних науковців не лише України, а й світу. Було обрано Голову Парламентської Асамблеї, Генерального Секретаря, а також голів комітетів. Після чого кожен комітет підготував резолюції, за які було проголосовано та затверджено усіма делегатами під час Моделі.

Серед учасників приймали участь  здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування освітньої програми Публічне адміністрування та управління бізнесом Львівського національного університету імені Івана Франка.  Від факультету управління фінансами та бізнесу  кафедру публічного адміністрування та управління бізнесом представляли: Кормило Марія (УФП-31с), яка представляла Азербайджанську Республіку в політичному комітеті, та Боднарук Надія (УФП-31с) – представляла Канаду в комітеті економіки та безпеки. Вони мали змогу обмінятися своїм баченням актуальних проблем сучасності, запропонувати свої пропозиції їх вирішення. А також спробувати себе у ролі делегатів різноманітних країн. За активну участь у роботі молодіжної моделі ПА НАТО у Львові учасники були нагородженні сертифікатами та цінними подарунками.

Дякуємо ЗСУ за можливість долучатися до таких заходів!

Все буде Україна!