Міжкафедральний семінар кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики й кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права на тему «Правове регулювання ІТ-сфери»

29.04.2021 | 10:00

28.04.2021 р. у онлайн-форматі на платформі Microsoft Teams відбувся міжкафедральний семінар за участю кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Факультету управління фінансами та бізнесі й кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права Юридичного факультету ЛНУ імені І.Франка на тему «Правове регулювання ІТ-сфери». Зустріч була організована для студентів 3-4 курсів освітньої програми «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка».

Колаборація ПРАВА та ІТ в сучасних умовах діяльності є надзвичайно потрібною та важливою. Оскільки сьогодні спеціалісти сфери ІТ потребують детального вивчення правового регулювання інформаційних відносин, технологій, охорони та захисту прав інтелектуальної власності в ІТ, реєстрації авторських прав на програмне забезпечення та багато іншого. З іншого боку перед правом, як суспільним регулятором, постають складні завдання у галузі впорядкування відносин, що складаються у зв’язку з використанням інформаційних технологій та забезпеченням прав та інтересів їхніх учасників.

У рамках семінару, Максим Суханов, викладач і партнер ЮК “ТМН”, зосередив увагу студентів та викладачів на поняттях електронної комерції та електронного бізнесу з правової точки зору. Учасники семінару обговорили причини наявності певних викликів у цій сфері та шляхи їх подолання.

Цікавою тематикою поділилася із учасниками міжкафедрального семінару викладач, к.ю.н. Христина Кметик-Подубінська, яка охарактеризувала комп’ютерну програму як об’єкт правової охорони. Як підсумок було зауважено, що комп’ютерні програми займають особливе місце серед об’єктів права інтелектуальної власності, оскільки є одним із стратегічних ресурсів в умовах діджиталізації та цифровізації суспільства.

Викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Анна Старух, Ірина Шевчук, Оксана Васьків, Богдан Депутат, які були присутні на зустрічі, наголосили на важливості та необхідності проведення таких зустрічей для спільної дискусії та можливості обміну досвідом.

З огляду на актуальність тематики, співпраця кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права юридичного факультету  й кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесі знайде своє відображення у наступних наукових заходах, спрямованих на спільну діяльність як викладачів кафедр, так і студентів!!!