Менторство від здобувачів вищої освіти ОПП «Інформаційні технології в бізнесі»

03.05.2024 | 11:07

Віддавати, щоб отримувати: чому бути ментором — це круто!

З 1 березня по 21 квітня 2024 р. тривав курс «Інформаційні технології в бізнесі» від Code Club Lviv для дітей 14-16 років під менторством Софії ТИМЧИШИН, здобувачки вищої освіти за ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» на факультеті управління фінансами та бізнесу у Львівському національному університеті імені Івана Франка, та Оксани СТОРОЖ з ІТ відділу Леотеки.

Школярі мали можливість дізнатися що таке штучний інтелект, як використовувати його в бізнесі, відкрити для себе технологію створення власної справи, як перетворити свою бізнес-ідею в бізнес-проєкт та розробки власної бізнес-моделі. Курс складався з 10 занять, що включали в себе як лекційні, так і практичні частини, та закінчився конкурсом бізнес-ідей «Підприємницький драйв» серед 8-ти команд за звання переможця.

Така менторська практика здобувачів вищої освіти сприяє розумінню власних цілей на майбутнє, структурує набуті знання, розвиває особистий бренд, допомагає визначитися із професією, реалізувати свій соціальний потенціал (передати навички, досвід, особисті враження), краще зрозуміти себе, а також надихає школярів на плідне навчання в школі, допомагає визначити карʼєрні цілі, знизити ступінь невизначеності стосовно того, що робити після закінчення школи, отримати актуальний професійний досвід і знання та заохочує до здобуття вищої освіти у ЗВО, зокрема й за ОПП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка» у Львівському національному університеті імені Івана Франка.