Лекція професора Себастьяна Гехерта з Технічного університету Хемніца в межах міжнародного проєкту «Навчальний міст Хемніц-Львів»

26.05.2023 | 23:42

До Днів науки, 25 травня 2023 року в рамках міжнародного освітнього проекту «Education Bridge Chemnitz-Lviv» Львівського національного університету імені Івана Франка та Технічного університету м. Хемніц (Німеччина) на запрошення кафедри фінансового менеджменту за підтримки відділу міжнародних зав’язків відбулася відкрита лекція професора Себастьяна Гехерта, завідувача кафедри макроекономіки Технічного університету Хемніца на тему: «Податкова система Німеччини».

Під час лекції здобувачі бакалаврського рівня вищої освіти мали змогу заглибитись у історичні особливості податкової системи Німеччини, визначення загального податкового навантаження та його складових. Окрім того, слухачі довідались про розподіл податкового навантаження залежно від рівня доходу громадян Німеччини та про найпоширеніші виклики, що стоять перед податковими системами країн ЄС. Проф. С. Гехерт відповів на запитання щодо оподаткування студентської молоді, особливостей здійснення обов’язкових внесків на соціального страхування та проблем уникнення оподаткування в Німеччині.  Цікавий презентаційний матеріал, що містив порівняльні статистичні дані, супроводжував виступ лектора.

Спільний захід з професором Себастьяном Гехертом та професорсько-викладацьким складом кафедри фінансового менеджменту є продовженням плідної співпраці, якому передували відкриті лекції та наукові семінари, стажування викладачів та студентів освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» в Технічному університеті Хемніца.

Співробітники кафедри та студентська спільнота факультету вдячні запрошеному спікеру за захоплюючу лекцію, ґрунтовне дослідження та відповіді на запитання. Такі зустрічі підвищують обізнаність здобувачів освіти з особливостями фінансових систем європейських країн та формують нові компетенції майбутніх фахівців у сфері фінансів.

 На завершення проф. С. Гехерт запросив здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти активно долучатись до програм, що фінансує Німецька служба академічних обмінів (DAAD), та відвідати Технічний університет Хемніца в рамках освітнього стажування.