Лекція-диспут «Конфлікти» в рамках курсу «Soft Skills 2023»

17.11.2023 | 09:44

16 листопада 2023 року викладачі кафедри фінансового менеджменту взяли участь у лекції-диспуті, проведеної в рамках курсу «Soft Skills 2023» практикуючим психологом Світланою Незабитовською. Тема лекції «Конфлікти» стала є надзвичайно актуальною в умовах сьогодення, оскільки її тези спрямовані на те, щоб підтримувати дружню атмосферу в колективі, уникати конфліктів або залагоджувати їх. Вміння працювати в команді є одним із головних скілів сучасного викладача, змушеного постійно комунікувати зі студентами, з колегами,  з керівництвом.

«Як визначити конфлікт, як поводитися у конфліктних ситуаціях, як навчитися виявляти причини й вирішувати конфлікти», – ці та інші питання обговорювалися на зустрічі. Лектором було зроблено акцент на джерелах конфліктів та сучасних підходах до їх мінімізації. Учасники долучилися до жвавої дискусії, протягом якої висловлювали свої погляди щодо стилів поведінки в конфліктних ситуаціях, стратегій і напрямів їх вирішення.

Отримання нових «Soft Skills», здатних допомогти взаємодіяти в колективі є неодмінним елементом діяльності сучасного викладача, що чудово розуміють співробітники кафедри фінансового менеджменту. Вони постійно прагнуть покращувати свій професійний та особистісний рівень шляхом постійного здобуття нових знань, вмінь та компетенцій. І якраз конфліктологічний аспект є тим елементом «м’яких навичок», які необхідні фахівцю в сьогоденних реаліях.