Круглий стіл «Економіка війни: нові очікування від ІТ-бізнесу та цифрової трансформації національної економіки»

22.10.2022 | 17:56

У рамках проведення заходів до Дня Львівського національного університету імені Івана Франка 20 жовтня 2022 р. на базі факультету управління фінансами та бізнесу кафедрою цифрової економіки та бізнес-аналітики було проведено круглий стіл на тему: «Економіка війни: нові очікування від ІТ-бізнесу та цифрової трансформації національної економіки». Захід об’єднав понад 40 учасників, які представляли науково-педагогічну спільноту, здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за ОП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка», ІТ-бізнес.

З привітальним словом до учасників круглого столу звернувся декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин, який відзначив важливість розвитку національної економіки в умовах війни, диверсифікації інструментів цифровізації економічних процесів та форм найбільш ефективного використання можливостей цифрової трансформації бізнесу, адже від цього залежатимуть можливості наповнення бюджетів усіх рівнів, що дозволить не тільки зберегти економічний ресурс України, а й здійснювати належну підтримку ЗСУ, забезпечити повноцінний соціальний захист населення.

Завідувач кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Ірина Шевчук зосередила увагу учасників на втратах України внаслідок повномасштабної військової агресії зі сторони російської федерації, а також відзначила зростання важливості та внеску ІТ-сфери у розвиток суспільства та країни.

На круглому столі власний досвід формування професійного іміджу ІТ-фахівця  презентував доцент кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики, Senior Software Engineer в компанії UKEESS Software House Богдан Депутат, який ще був і модератором заходу.

У роботі круглого столу взяли участь магістри 1-го року навчання за ОП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіки»:

  • Віктор Діденчук, співзасновник ІТ-компанії Mindecs;
  • Андрій Марискевич, Senior Software Engineer/Team Lead в ІТ-компанії GlobalLogic;
  • Андрій Сушко, Data Engineer в OpsGuru та Interview Engineer в Karat;
  • Назар Уніят, Java Software Engineer в ІТ-компанії SPD-Ukraine.

Вони зробили доповіді, які торкались таких питань як:

  • Головні ризики, виклики та можливості для ІТ-компаній в 2022 році. Як ІТ-бізнесу працювати в умовах війни?
  • Економіка війни: IT Generation та інші можливості для початківців.
  • Очікувана світова рецесія: проблеми та можливості в IT.
  • Українське IT під час війни: фінтех-ринок, міграції спеціалістів, функціонування в нових реаліях компанії SPD-Ukraine

Активну участь у дискусії та обговоренні актуальних проблем цифрової трансформації національної економіки, роботи ІТ-бізнесу в умовах війни, здобуття необхідних ІТ-компетенцій, можливостей побудови кар’єри в ІТ-сфері взяли викладачі кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики, студенти.

Дякуємо усім учасникам круглого столу за активну участь! Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі заходи, віримо в нашу перемогу, все буде Україна!