Круглий стіл «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ БІЗНЕС-АНАЛІТИКА ТА В УПРАВЛІННІ БІЗНЕС-ПРОЕКТАМИ»

18.05.2018 | 16:23

17 травня 2018 р. у рамках заходів Фестивалю науки – 2018 у Львівському національному університеті імені Івана Франка на факультеті управління фінансами та бізнесу проведено засідання круглого столу кафедри економічної кібернетики на тему: «Інформаційні технології в професійній діяльності бізнес-аналітика та в управлінні бізнес-проектами».

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулася в. о. завідувача кафедри економічної кібернетики, к. е. н., доцент Шевчук Ірина Богданівна, яка підкреслила важливість дослідження основних трендів організації, ведення та підтримки ІТ-інфраструктури бізнесу в еру інформаційного суспільства та наголосила на тому, що незмінно серед найперспективніших професій майбутнього вже впродовж багатьох років є професії пов’язані з комп’ютерними науками та аналітикою – в першу чергу бізнес- та економічною. Доповідачами зроблено акцент на основні проблеми, пов’язані зі створенням інформаційних систем для сучасних бізнес-аналітиків, а також на інструменти у вигляді перспективних прикладних інформаційних технологій, які орієнтовані на потреби сучасного бізнесу, зокрема щодо аналітики бізнес-процесів та їх автоматизації.

Програма круглого столу включала наступні теми доповідей студентів:

  1. Шевчук Ю. (УФЕ-11с): Бізнес-аналітика: можливості для кар’єри та інструментарій бізнес-аналізу.
  2. Шевчук І. (к. е. н., доцент): BI-технології, хмарна та мобільна аналітика.
  3. Олексієвець А. (УФЕ-21с): R: аналіз і візуалізація даних.
  4. Стережило В. (УФЕМ-61с): Аналіз та прогнозування динаміки обсягів споживчого кредитування банку засобами Microsoft Power BI.
  5. Боднар В. (УФЕМ-61с): Бізнес-аналітика і аналіз даних в Tableau.

  

Предметом обговорення стали наступні питання:

  • ІТ-інфраструктури бізнесу;
  • бізнес- та економічна аналітика;
  • перспективні прикладні інформаційні технології;
  • аналітика бізнес-процесів;
  • автоматизація бізнес-процесів.

Учасники круглого столу обговорили не лише питання еволюції інформаційних систем, які набули  поширення останнім часом, а й наводили багато корисних прикладів застосування інформаційних систем  та інформаційних технологій у бізнесі.

Наприкінці роботи круглого столу, учасники дійшли висновку стосовно того, що проведення подібних наукових заходів беззаперечно сприятиме досвіду професійного і наукового спілкування, вмінню висловлювати свою думку, а також забезпечує накопичення студентами практичного та професійного вдосконалення у сфері інформаційних технологій.