КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ВИБОРУ ПРАЦІВНИКА: ПОГЛЯД СУЧАСНОГО РОБОТОДАВЦЯ

21.04.2023 | 23:56

20 квітня 2023 року за сприяння Відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом і кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу відбулась зустріч у рамках проєкту «Діалог з роботодавцями» із представниками державних фінансових структур та бізнес-компаній роботодавців.

Усіх учасників зустрічі привітав декан факультету Андрій Стасишин, який зазначив, що такі зустрічі є дуже корисні для здобувачів вищої освіти, адже вони зможуть реально оцінити свої перспективи і дізнатись про професійні можливості.

Завідувачка кафедри Наталія Ситник подякувала учасникам за участь у такому важливому для кафедри заході. «Ми зацікавлені в тому, аби наші випускники були конкурентоспроможними фахівцями, затребуваними в Україні» – наголосила вона.

Керівниця відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом Ірина Сновидович зазначила, що для кафедри – це можливість формування та удосконалення навчальних планів, освітніх програм, орієнтованих на вимоги ринку праці, розвитку діалогу з профільними роботодавцями.

Основними спікерами “Діалогу з роботодавцями”  були  кваліфіковані  та досвідчені фахівці, зокрема:

Остапишин Зоряна – начальник управління персоналу ГУ ДПС у Львівській області;

Караташ Ольга – директор департаменту фінансів мережі аптек «Подорожник»;

Максимович Оксана – начальник відділу роботи з персоналом Західного офісу Державної аудиторської служби;

Палайда Юрій – менеджер у відділі консалтингу PWC;

Шинкарьова Любов – старший фахівець з розвитку бренду роботодавця в ОККО;

Стецків Інна– головний спеціаліст відділу інформаційно-комп’ютерного та кадрового забезпечення Департаменту фінансів Львівської ОДА.

Метою проведення таких зустрічей є налагодження комунікації між державними фінансовими структурами, бізнес-середовищем та кафедрою і здобувачами освітніх програм «Фінанси, митна та податкова справа», «Фінансовий менеджмент» зокрема, та інформування їх про відкриті вакансії, профілі професій і запити роботодавців щодо компетентнісних вимог до працівників. А також формування у випускників цих освітніх програм навичок, необхідних для успішного працевлаштування, етапів проходження конкурсу на вакантні місця у державних фінансових структурах і бізнес-компаніях, кар’єрного розвитку та старту професійного успіху.

Рекомендації та побажання практиків щодо структури освітніх програм  «Фінанси, митна та податкова справа», «Фінансовий менеджмент» та, зокрема їх освітніх компонент будуть обговорені на засіданні кафедри та враховані  при їх складанні.

Координаторами заходу були:

Ситник Наталія – завідувачка кафедри фінансового менеджменту ;

Сновидович Ірина – керівниця відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом ЛНУ ім. І. Франка.

Дякуємо всім учасникам за цікаву, практичну інформацію та змістовні вичерпні відповіді на запитання.